Begeleiding Borstvoeding

Als je kiest voor borstvoeding zal ik je gedurende de kraamweek daarbij begeleiden. Ik zal je de eerste dagen goed op weg helpen om de borstvoeding goed te kunnen laten slagen. Zo assisteer ik je bij de houdingen, de manier van aanleggen en geef ik adviezen/antwoord op vragen waar nodig.

Na de bevalling is het fijn voor jullie kindje om even (+- 1 uur) bij te komen en waar doet een baby dit het liefste? Juist! Bij zijn of haar mama. De vertrouwde hartslag, de stem, de warmte etc. In dit uur zal jullie kindje op zoek gaan naar de borst. Een mooi moment om daar gebruik van te kunnen maken! Uiteraard zal ik je hierbij helpen. (thuis bevalling) Wat is dat spannend zo’n eerste keer!.. Maar ook heel prettig! Je wilt je kindje tenslotte het allerbeste van jezelf geven.

Het geven van borstvoeding is een natuurlijk proces. In de eerste week na de geboorte vraagt de borstvoeding veel tijd en geduld. Jullie mogen hier samen de tijd voor nemen om uiteindelijk een super-team te worden. Borstvoeding geven vergt veel doorzettingsvermogen maar met de juiste tips kom je al heel ver!

Ik ben opgeleid om een goede begeleiding te kunnen geven tijdens de borstvoeding. (Borstvoedingscertificaat) Ik probeer je met mijn kennis en persoonlijke ervaring ( 2x 1,5 jaar gevoed) veel vertrouwen te geven zodat je bij het afsluiten van je kraambed zelfstandig kunt voeden en weet wat je kindje nodig heeft.